Catalogus 2022 DOBISS NXT Folder

Een domoticasysteem voor elk budget

dat meegroeit met jouw noden

Van basisfuncties tot volautomatisch huis
Al van bij de start in 1995 wilden we een betaalbaar domoticasysteem ontwikkelen. Iedereen moet van de voordelen van domotica kunnen genieten.

Tegelijk beseften we heel goed: een degelijk, bedraad domoticasysteem als DOBISS installeer je maar één keer. Betaalbaar mocht dus niet gelijk staan met ‘beperkt in mogelijkheden’. Dus ontwikkelden we een modulair domoticasysteem. Je kan kiezen voor enkele basisfuncties bij de start, om dan later uit te breiden als je daar nood aan hebt. Daarom vind je bij DOBISS alle functies die je ook bij veel duurdere domoticasystemen aantreft: verlichting, klimatisatie, audio, videofonie enz. En die functies werken allemaal samen als één slim geheel, ook als je ze later pas toevoegt!

Slimme verlichting

Je verlichting past zich aan je levensstijl aan

Een slimme woning start bij slimme verlichting. Je laat lampen automatisch aangaan als je een ruimte betreedt of als de duisternis valt. Doven doen ze eveneens automatisch. Of je creëert verschillende sfeerscenario’s die de lichtintensiteit direct naar het juiste niveau dimmen. Ook heel handig: een ‘alles uit’-functie of een paniekscenario waarbij je de lichten laat knipperen. Bovendien is de bediening flexibel: je kan de werking van drukknoppen wijzigen of gewoon je stem gebruiken.

Klimatisatie

Verwarming, airco, screens en ventilatie werken als één team

Het is fijn dat de woonkamer lekker warm is als je thuiskomt en de slaapkamer heerlijk fris tegen bedtijd. En als je een paar dagen weg bent hoeft niet alles op volle toeren te draaien. Zo stel je tot 60 aparte ruimtes en 250 klokprogramma’s in. Op elk moment kan je met één klik voor een andere programma kiezen, waar je ook bent.

Ook je screens en gordijnen bepalen mee de temperatuur in huis.
Laat de zonnewarmte binnen in de winter en hou het koel in de zomer. Of haal je zonneschermen preventief op bij storm. Automatisch, zonder dat je zelf iets hoeft te doen. Kan het zorgelozer?

O ja, je DOBISS domoticasysteem optimaliseert ook je ventilatie type C en D. Een extra boost frisse lucht als dat nodig is? Dat hoeft niet meer manueel, het gaat gewoon vanzelf.

Audio

Je favoriete muziek, overal in huis

Fan van rock of toch liever klassiek? Sta op, ontbijt, neem een douche of relax met je favoriete playlists van Spotify, Deezer of Apple Music.

Dankzij de koppeling van je domoticasysteem met de multiroomoplossingen van o.a. Sonos, Yamaha of ArtSound voorzie je elk vertrek van perfecte geluidskwaliteit, via drukknoppen, touchscreen, je smartphone of je stem.

Domotica en videofonie in één slimme oplossing

Videofonie en toegangscontrole

Dankzij het IP-videofoniepakket MEET met WIT monitor bedien je jouw domoticasysteem én deuroproepen via één aanraakscherm. Handig toch? MEET is uitermate geschikt voor eengezinswoningen. Het laat je toe om een deuroproep door te schakelen naar je smartphone en foto’s te bewaren van iedereen die aanbelt, inclusief tijdsregistratie. Ook koppeling met camera’s is mogelijk.

Voor appartementen is naast MEET ook de 2-draadsoplossing DUOX PLUS van FERMAX met DOBISS VEO-XS monitor uitermate geschikt. Dankzij de integratie met DOBISS kan je bovendien extra functies activeren, zoals een licht laten knipperen bij een inkomende oproep of de verlichting sturen bij het openen van de deur.

LOGO_MEET_BY_FERMAX

Slim energiebeheer

Maak je digitale meter écht slimmer

De energie van je zonnepanelen die je niet onmiddellijk verbruikt injecteer je op het net – tenminste als je geen thuisbatterij hebt. Maar de marktprijs voor jouw geproduceerde energie is veel lager dan de prijs die je betaalt voor de elektriciteit die je afneemt. Je digitale meter registreert het feilloos, maar het is DOBISS die jou helpt om zoveel mogelijk van je opbrengst zelf te verbruiken. Automatisch, zonder dat je eraan hoeft te denken!

Bediening zoals jij dat wil

Met drukknoppen
Nagenoeg elk merk en elk design is mogelijk. De functie van elke knop – zowel kort als lang drukken – kan je zelf instellen en wijzigen.

Met je smartphone of tablet
Je smartphone is de afstandsbediening voor jouw domotica! Regel alles vanuit je luie zetel via wifi, zelfs met de basisversie van DOBISS. Checken of alle lichten uit zijn vanop je werk, of de verwarming alvast aanzetten voor je naar huis vertrekt? Ook dat kan via de gratis cloudtoegang.

Stembediening met Google Assistant
Je kan je slimme woning ook volledig bedienen door er tegen te praten: “Hey Google, doe het licht in de keuken aan”. Of vraag om je verwarming hoger te zetten of een scenario te activeren. Smart living? Simple living, met eenvoudige domotica!

Via de MEET videofoniemonitor
Videofoon en domoticabediening in één, dankzij Fermax MEET. Het grote aanraakscherm van 7” of 10” laat je ook toe om je hele systeem te controleren in enkele vingerbewegingen.

Met het NanoTouch aanraakscherm
Onopvallend en superhandig: een centraal muurdisplay van slechts 4” met intuïtieve touchbuttons. Dat maakt de bediening voor elke gebruiker overzichtelijk en gemakkelijk te snappen.

Eén systeem dat alles laat samenwerken

Koppel je hele huis

Vandaag bieden al tientallen fabrikanten slimme sturing aan van hun toestellen, die je op afstand kan bedienen. Maar da’s nog geen domotica natuurlijk. Met DOBISS maak je je huis echt slim door alles optimaal te laten samenwerken, zonder dat je zelf hoeft tussen te komen – van verlichting en klimatisatie tot audio, alarmsystemen en nog veel meer.

Voeg eenvoudig draadloze uitbreidingen toe

Met DOBISS geniet je van alle voordelen van een bedraad systeem, met de mogelijkheid om draadloze uitbreidingen toe te voegen én die aan elkaar te koppelen. Dat biedt grenzeloze mogelijkheden terwijl het toch allemaal betaalbaar blijft.