Energiebesparing

Slim energiebeheer

Goed voor het milieu én je factuur

Maak je digitale meter écht slimmer

De energie van je zonnepanelen die je niet onmiddellijk verbruikt injecteer je op het net – tenminste als je geen thuisbatterij hebt. Maar de marktprijs voor jouw geproduceerde energie is veel lager dan de prijs die je betaalt voor de elektriciteit die je afneemt. Je digitale meter registreert het feilloos, maar het is DOBISS die jou helpt om zoveel mogelijk van je opbrengst zelf te verbruiken. Automatisch, zonder dat je eraan hoeft te denken!

Haal maximaal rendement uit je zonnepanelen

Energie op overschot op een zonnige zomerdag? De airco gaat alvast aan zodat je ’s avond in een aangenaam koel huis thuiskomt. Of gebruik de energie om een elektrische boiler aan te sturen, je zwembadpomp te laten filteren of je fiets of wagen op te laden – ook als je niet thuis bent. Maak heel eenvoudig een lijst van slimme verbruikers en jouw DOBISS-systeem regelt het allemaal zelf.

Bespaar energie zonder moeite

Het mooie aan domotica is dat slim energiebeheer jou geen energie kost. Als je de deur uit gaat, druk je simpelweg op één knop en je weet dat alle lichten uit zijn, dat de verwarming lager gaat en dat er geen sluimerverbruik is via je stopcontacten. Makkelijk, toch?

Jij bepaalt hoe ver jouw slimme huis moet gaan

Minder verbruiken is ook op de kleintjes letten. Dankzij de timers in de DOBISS verlichtingsmodule vergeet je nooit meer het licht te doven … Dat gaat gewoon vanzelf! Heel nuttig voor ruimtes waar je typisch maar een korte tijd vertoeft, zoals een garage of berging. Je bepaalt zelf in welke ruimtes het licht automatische dooft en na hoeveel minuten.