Is domotica duur?

Meerprijs domotica

Hoe duur is het echt?

Het is een hardnekkig fabeltje dat domotica enkel kan in grote, luxueuze villa’s waar het budget onbeperkt is. DOBISS installeert domotica ook in modale woningen en appartementen, bij eigenaars die hun bouwkosten nauwgezet onder controle willen houden. Maar zelfs met een kleine investering maak je je huis al klaar voor de toekomst.

Een slimme woning voor ieders budget, dankzij de beperkte meerprijs van domotica

Bij DOBISS vinden we dat iedereen een moderne elektriciteitsinstallatie verdient die je woning echt slim maakt. Daarom hebben we van bij het begin gefocust op de betaalbaarheid van onze domoticasystemen, zonder in te boeten op duurzaamheid. DOBISS domotica is modulair opgebouwd, zodat je klein kan starten en later kan uitbreiden. Ook nieuwe technologieën kan je later moeiteloos integreren in je bestaande systeem, omdat we onze componenten continu blijven upgraden. Zo ben je zeker dat jouw slimme woning ook morgen nog altijd slim is, zelfs al start je met een beperkt budget.

Hoeveel bedraagt de kostprijs van domotica concreet?

Dat hangt uiteraard af van wat je precies wenst. Wil je beginnen met het automatiseren van je verlichting en rolluiken, dan heb je al een DOBISS-kit met 24 uitgangen vanaf 1.430 euro (incl. btw). Daar komt wel nog een kleine meerkost bij voor extra bekabeling, afhankelijk van de grootte van je woning – al valt ook dat heel erg mee dankzij de bustechnologie die DOBISS gebruikt.

Wil je ook verwarming, airco, audio enz. mee integreren in je systeem? Reken dan op de kostprijs van een iPhone extra.

Energiezuiniger

Daar tegenover staat wel dat je slimme woning veel energiezuiniger is dan met een gewone elektrische installatie. De meerprijs voor domotica heb je, afhankelijk van de hoogte van de energieprijzen, al na enkele jaren terugverdiend.

Maak je huis dus klaar voor de toekomst en mis de kans niet om je woning echt slim te maken.